CountrySiden epävirallinen historiikki

     En tiedä otinko liian vaikeen urakan, mutta aion yrittää muistella ( toki toivon kommentteja asianosaisilta jos/kun muistan asioita väärin ) CountrySiden matkaa sen alkuajoista lähtien.

     Ja tarina alkaa. Ko. bändi sai alkunsa vuonna 1991 kesällä kun Kujasen baarissa toimi epämääräinen joukko "muusikoita".  Allekirjoittanut oli juuri laittanut Gearbox nimisen bändin telakalle ja hakusessa oli jotakin muuta. 

  Jonkunaikaa trubakeikkailtuani tuosta "muusikko" joukosta löytyi jo 70-luvulta tuttu kaveri Jaakkolan Pekka ja jossain vaiheessa selvisi yhteinen idoli Neil Young, tästä luonnollisena seurauksena oli, että alettiin soitteleen herran lauluja. Jossain vaiheessa sitten välähti, että voitaishan me yrittää ihan vaikka tehdä pari keikkaakin ( no huh huh ) joten ryhdyimme ihan oikeesti treenaan biisejä, Niiloo, Dylania, J.J.Calee ja myös meikäläisen tekeleitä.

     No seuraava vaihe tietty oli, että pitäähän meillä olla myös jonkinlainen tunniste ( siis nimi ), tuo homma hoidettiin niin, että mietittiin Pekan kanssa molemmat 10 nimen lista josta yhteistuumin valittaisiin se oikea. Pekan listalta löytyi CountrySide johon minä totesin, että se on tossa, piste.

     Sittenhän me poijjaat alotettiin keikkailu, duona tehtiin ihan parinkolmen keikan viikkovauhdilla, jossain vaiheessa -92 vanha Gearbox kitaristi Ellan Ykä liittyi ryhmään ja tällä mentiin sitten -93 kevääseen saakka, Gunnarin hoidellessa managerointi hommat. Triolla tehtiin huhtikuussa 2 viikon lapinrundi, sitten ryhmä kasvoi rumpalilla, Doobie Twisterssissä vaikuttanut Pensomaan Ari liittyi CountrySideen. Tällä nelikolla mentiin hetki, sitten kitaristi vaihtui, puikkoihin hyppäsi Soinin Hande joka otti Ykän paikan. Hande ja hetkeä myöhemmin ryhmään liittynyt A.P. Rakkolainen olivat vaikuttaneet Bull Frogs nimisessä bändissä. Samoihin aikoihin bändi sai myös ensimmäisen basistin, Mykkäsen Tomppa hoiteli sen postin. Tiukkaa treeniä ja ahkeraa keikkailua, ja sitten Eesti, Tallinna, Harkujärvi ja juhannusfestari.

    Oli siis 24.6.1993 kun ryhmä rämä suunnisti viemään kantrin riemusanomaa ulkomaille taas hiukan muuttuneella kokoonpanolla, Tomppa oli tehny oharit ja pikahälytyksellä basson varteen saatiin Kaarion Tero . Tallinnaan saavuttuamme majoituimme reteesti Hotelli Viruun, melkosen railakkaan illan jälkeen lähdettiin krapulassa kohti Harkujärveä ja ulkoilmakeikkaa.

    Perillä odotti iso hieno stage kera valmiin PA:n ja valojen, oli soundtsekin paikka. Juhlat aloitteli parikolme paikallista bändiä, festariyleisöä oli paikalle saapunut varmaan toistatuhatta, tunnelma oli suorastaan riehakas, kunnes ..........  aivan helevetinmoinen ukkosmyrsky, no onneks se kesti vaan noin tunnin, mutta CountrySiden keikka siirtyi jotain tunnin puolitoista myöhemmäksi ja lopputulemana oli, että Penso ehti senverran huonoon happeen ettei pystynyt soittamaan !!!. Tilanne näytti jo melko katastrofaaliselta mutta pelastus tuli Norjalaiselta G Thomas bändiltä, elikkäs lainattiin heidän rumpalinsa hoiteleen Penson hommat ja hommahan toimi yli odotusten, jengi diggaili ja kaikilla oli taas kivaa.

     Illalla oli sitten vielä Daltons nimisessä mestassa jamit jossa mukana oli lähes kaikki päivällä soittaneet, meno oli paikkapaikoin infernaalista, aivan loistavat jamit, ainoo huonopuoli oli, että seuraavana päivänä oli pääkonsertti Tallinnan "finlandia talossa" eli Linna Hallissa, nimittäin jamit venähti aika myöhäiseksi ja ehkä otimme ehkä emme.

    Sunnuntaina puolilta päivin sitten suunnistettiin Linna Hallille, onneks meidän setti oli vasta toiseks viimeisenä joskus alkuillasta. Soundtsek tehtiin iltapäivällä ja sen jälkeen oli muutama tunti aikaa hoidella ukot kuntoon, syötiin ja otettiin korjaussarja, treenailtiin ja hengailtiin backstagella. Selvästi oli havaittavissa lievää hermostuneisuutta kun tiedettiin, että keikka menee livenä Sky Channelille ja odotettavissa oli meidän mittapuulla melkoisen suuri yleisö, Linna Halli oli täynnä ja TV-ruutujen äärellä tuntematon määrä katselijoita ympäri eurooppaa.

    Keikka meni ihan hienosti ja kansa taputti. Eesti TV kuvas keikan ja olivat senverran myytyjä, että tarjosivat meille mahdollisuuden käyttää heidän studiotaan demon tekoon ja ihan ilmaiseksi !!!